En riktig Gristårta

Här kommer ett recept till en riktigt barnkalastårta som faktiskt faller både vuxna och barn i smaken!
 
Browniebotten:
 
120gr mörk choklad
100gr smör
1,5dl socker
2 ägg
1,5msk vaniljsocker
1krm salt
1,5dl vetemjöl
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen och rör i chokladen. Ta bort från värmen.
Tillsätt socker & rör tills det är jämt fördelat.
Tillsätt äggen, ett i taget och rör om.
Tillsätt vaniljsocker och salt.
Vänd ner mjölet.
Smörj en form med löstagbar botten, ca 22cm i diameter.
Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på botten av formen. Häll i smeten.
Grädda i 25 minuter. Låt svalna.
 
Hallonmousse:
 
2,5dl grädde
3,25 st gelatinblad
3,5dl hallon (går bra med tinade från frysen)
0,25msk vaniljsocker
1,25dl matlagningsyoghurt
0,5dl socker
 
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Vispa grädden.
Mixa hallon, socker och vaniljsocker.
Blanda med yoghurten.
Smält gelatinen, kyl ner med lite av hallonen - tillsätt resterande hallonsmet.
Vänd ner grädden.
 
Chokladganache:
2dl grädde
2msk smör
2msk vaniljsocker
200gr mörk el ljus blockchoklad
 
Gör så här:
Koka upp grädde med smöret.
Ta bort kastrullen från värmen. Vispa i vaniljsockret.
Lägg i chokladen och vispa tills all chokladen smält.
Ganachen skall bli jämn, blank och slät.
Ställ kallt och vänta in att den börjar stelna lite.
Rör ofta i ganchen så den inte klumpar sig utan förblir slät.
Tänk dock på att man skall kunna hälla ganachen över tårtan så låt den inte blir för hård.
 
Sätta ihop tårtan:
 
Till detta behövs KIT KAT el. Willys egna variant av KIT KAT (Passar bäst med Willys egna variant som heter DIDO). Sen behövs även lite garnering i form av badande små marspiangrisar som man lätt fixar själv med lite färgad marsipan.
 
Ta en form med löstagbar botten, ca 22 i diameter.
Lägg ett bakplåtspapper i botten.
Sätt KITKAT / DIDO utmed kanterna (OBS! Texten mot kanterna - se bilden)
Ta browniebotten och skär till så den passar in längst ner i formen.
Häll över hallonmoussen.
Låt stelna i kylen en stund.
Känn med fingret för att se så den håller för att hälla på ganachen.
Häll på ganachen. In i kylen en stund.
Innan ganachen stelnar helt lägg i de små grisarna.
 
Vips har ni fått en gristunna! :-)
 
På med ett litet sidenband och ni har fått en underbart söt och välsmakande tårta!
 
 
/sophieshusbakar.blogg.se
Postat av: Ann
2014-03-10 / 19:50:58

Hej! Tack för ditt recept, ska prova detta! :) Vet du om man kan baka bottnarna i förväg och frysa? Tack på förhand! /Ann


Kommentera här!
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se