Blåbärsglögg

Ingredienser:
 
2dl koncentrerad blåbärsdryck
1dl rårörsocker
2 kanelstänger
1tsk kardemummakärnor
3 stjärnanis
1msk pressad limesaft
1 liter vatten
 
Till servering:
 
blåbär
limeskivor
 
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna & koka upp glöggen.
 
Servera med limeskivor samt blåbär.
Kan serveras både varm & kall.
 
/sophieshusbakar.blogg.se

Polkatryffel

Ingredienser:
 
2,5dl florsocker
1,5dl kakao
1st äggula
5msk grädde
70gr polkagrisar
 
150gr smält choklad
polkagriskross
 
Gör så här:
 
Rör samman florsocker, kakao & ägg.
Blanda i grädde och polkagriskross (ganska finkrossat)
Kyl i ca. 30 minuter i kylen.
Smält valfri choklad.
Forma bollar & rulla i chokladen.
Förvara i kylskåpet alt. frys in.
 
 
Här har jag valt vit chokad & valde då att pudra på lite o'boy.
För en "vuxnare" smak kan man använda lite kakao.
/sophieshusbakar.blogg.se

Sveriges godaste & kladdigaste kladdkaka

Ingredienser:
 
2st ägg
2,5dl socker
100gr smör
4msk kakao
2tsk vaniljsocker
1dl mjöl
0,5tsk salt
 
Gör så här:
 
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och häll i blandningen.
Tillsätt kakao, vaniljsocker, mjöl och salt.
Blanda försiktgt (använd inte elvispen).
Häll i smörad och mjölda form.
Grädda i ca. 15 minuter på 175 grader.
 
/sophieshusbakar.blogg.se

Macaronsfyllningar

Hallonkräm
 
Ingredienser:
 
125gr vit choklad
50gr färska alt. frysta (tinade) hallon
2msk vsipgrädde
några droppar röd hushållsfärg
 
Gör så här:
Hacka chokladen fint.
Mixa hallonen med stavmixer.
Koka upp hallopuré med vispgrädde i en liten kastrull.
Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner chokladen.
Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn.
Tillsätt några droppar hushållsfärg.
Låt stelna i kylen i någon timma innan man brer / spritsar krämen på macaronsen.
 
 
Nutellakräm
 
Ingredienser:
 
100gr mjukt smör
1,5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1st äggula
2msk nutella
1msk kakao
 
Gör såhär:
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt & pösigt.
Vispa ner äggulan.
Smaksätt med nutellan och kakaon.
Rör till en jämn fin kräm.
Spritsa / bred på macaronsen.
 
 
 
Pepparkakskräm
 
Ingredienser:
 
100gr smör rumstempererat
1,5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
2tsk pepparkakskrydda
1st äggula
 
Gör så här:
Blanda smör, florsocker, vaniljsockeroch pepparkakskryddan till det blir en jämn porös smet.
Blanda ner äggulan.
Rör till en jämn fin kräm.
Spritsa / bred på macaronsen.
 
 
 
/sophieshusbakar.blogg.se

Macarons

Grundrecept
 
Ingredienser:
110gr sötmandel
170gr florsocker (knappt 3dl)
90gr äggvita (ca 3st)
2msk socker
 
Gör så här:
 
Skålla mandeln och skala.
Lägg på hushållspapper i ca. 1 timma.
Mixa mandlarna i en mandelkvarn - för bästa resultat använd en matberedare.
Blanda i florsockret genaom att sikta genom en sil.
Mixa lite till.
Vispa äggvitan för sig till ett vitt skum (rostfri torr bunke).
Häll i strösockret.
Fortsätt vispa hårt i ca. 3 minuter så det blir ett hårt skum.
Vänd ner mandel- & florsockerblandningen i äggvitan.
Ska macaronsen ha någon färg läggs hushållsfärgen i vid denna tidpunkten.
OBS! Skall ni ha en chokladmacarons lägg då i ca. 3/4msk kako.
Blanda försiktigt tills du har en jämn smet.
Häll i sprits och spitsa ut små runda femkronor på ett bakplåtspapper.
Låt kakorna vila på plåten i minst 30 minuter. Då torkar ytan på macaronen och kakorna blir finare.
Sätt ugnen på 125 grader. Grädda i nedre delen av ugnen. (Ej mer än en plåt åt gången) i ca. 20 minter.
Låt kakorna svalna och lossa dom sedan från bakplåtspappret.
För olika fyllningar se "Macaronsfyllningar" under kategorin "småkakor".
 
 
/sophieshusbakar.blogg.se

Julens godaste pepparkakor

Ca 250st                       175 grader   8-10 minuter
 
Ingredienser:
300gr smör
1dl vatten
1,5dl brun sirap
2,5dl socker
1st ägg
1msk kanel
1msk ingefära
1msk nejlikor
1msk bikarbonat
15-16dl vetemjöl
 
Gör så här:
Koka upp vatten, socker, farin & sirap.
Tag kastrullen från värmen & lägg i smöret.
Rör tills det smält & låt blandningen svalna helt.
Blanda kryddorna & bikarbonat med 5dl vetemjöl.
Rör ner ägget & mjölblandningen i smeten.
Blanda väl & rör ner ytterligare mjöl - först ca. 8dl sedan 1dl i taget.
Degen blir ganska fast & släpper lätt från kanterna.
Låt degen vila i kylskåpet över natten.
Tag ut degen & knåda den tills den blir en slät bulle.
Dela i fyra delar & lägg tillbaka tre i kylskåpet.
Degen är lättast att arbeta med när den är kall.
Kavla ut lagom stora bitar så tunt som möjligt & tag ut kakorna med pepparkaksmått.
Lägg på bakplåtspapper & grädda i nedre delen av ugnen.
Förvara kakorna på en torr plats i en tät burk så håller de sig längre.
 
/sophieshusbakar.blogg.se
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se