Chokladcupcakes

Ingredienser:
 
3st ägg
2,5dl socker
1tsk vaniljsocker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
4msk kakao
50gr riven choklad
1 nypa salt
100gr smör
1dl mjölk
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret & tillsätt mjölken.
Vispa ögg, socker & vaniljsocker poröst.
Blanda ihop med smörblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, choklad & salt.
Vänd ner det i smör- & äggblandningen till en jämn smet.
Fyll muffinsformarna till högst 2/3.
Grädda i ugnen i ca. 12-15 minuter.
 
 
/sophieshusbakar.blogg.se

Nutellafrosting

Ingredienser:
 
200gr Piladelphiaost
1 burk Nutella
 
Gör så här:
 
Vispa ihop Piladelphian & Nutellan.
Spritsa ut på valfri muffins.
Tips!
Spritsa på en chokladcupcake med vaniljfyllning.
Så enkelt & sååå gott!
 
 
 
 
/sophieshusbakar.blogg.se

MINI Pepparkakscupcakes med polkafrosting

Ingredienser:
 
100gr smör
2st ägg
2dl socker
1,5dl gräddfil
2tsk ingefära
2tsk nejlikor mald
2,5tsk kanel
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
 
Frosting:
 
75gr smör
200gr cream cheese 
175gr florsocker
1tsk pepparmintsessens
 
Till garnering:
Krossade polkagrisar
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
Vispa ägg & socker & tillsätt sedan smör & gräddfil.
Blanda i de torra ingredienserna - försiktigt.
Klicka ut i minimuffinsformar - högst 2/3.
Grädda i övre delen av ugnen i ca. 10 minuter.
Det går också bra att göra i vanliga muffinsformar men då skall tiden i ugnen ändras till 15 minuter.
 
Frosting:
 
Alla ingredienserna skall vara rumstempererade!
Blanda smör & florsocker, tillsätt sedan färskost & essens & vispa. tills frostingen är slät & fast.
 
När muffinsen svalnat spritsar man på frostingen & dekorerar med krossade polkagrisar.
 
/sophieshusbakar.blogg.se

Polkagrispaj

Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2msk kakao
25gr smält smör

Fyllning:
5dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmintsarom
några droppar röd karamellfärg
1dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:
125gr marabou mjölkchoklad el. annan choklad
75gr smör
1/2dl socker
1/2dl sirap
1 nypa salt
1/2dl vatten

Gör så här:
Kör kakor, kakao & smör i matberedaren.
Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbara kanter.
Ställ in i frysen.
Vispa grädden & blanda försiktigt i marshmallowfluffen & några droppar pepparmintsarom.
Lägg lite mindre än 1/3 av krämen i en separat skål.
Krossa polkagrisarna i en mortel.
Blanda ner i den större mängden kräm.
Ta ur pajformen ur frysen & bred ut den större mängden kräm i pajskalet.
Ta resterande kräm & blanda i några droppar röd karamellfärg.
Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
Gör ett virvlande mönster i krämen med en kniv.
Ställ in i frysen i minst 5 timmar.
Ta fram 10-15 minuter innan servering.
Dekorera med polkagrisar.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull.
Koka upp & rör om tills all choklad har smält.
Låt småsjuda i ca. 10 minuter tills såsen har blivit tjock & glansig.
Servera såsen kall eller varm till pajen.
 
 
/sophieshusbakar.blogg.se

Amerikansk citronpaj

Fyllning:
4dl vatten
2dl socker
1 1/4dl majsena
Saft + skal av 2 citroner (skalet ska i allra sist)

Allt ovan kokas ihop under ständig omrörning.
Rör sedan ner 4 äggulor - en i taget + 1msk smör.
Koka försiktigt upp.
OBS! Endast ett lätt uppkok. Får ej koka hårt, då kan hela smeten skära sig.

Pajdeg:
6dl mjöl
250gr smör
4msk vatten

Blandas & trycks ut i pajform.
Gräddas i 10-15 min i 225 grader.

Maräng:
4 äggvitor
1 1/2dl socker

Vispa äggvitorna till skum - vänd ner sockret.
Bred ut citronfyllningen i pajskalet - ha sist på marängen.
Grädda i 10-15 min så marängen får gyllenbrun färg i 150 grader.
 
 
/sophieshusbakar.blogg.se

Välkommen till min nya blogg!

Nu kör vi!

Här ska d samlas recept i massor på bara massa gotte!
Ge mig lite tid bara så ska vi nog komma igenom dom flesta bakverk! 

Välkommen in!

/sophieshusbakar.blogg.se
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se